...

Nose Work


Hundar har ett fantastiskt luktsinne och de behöver få arbeta med nosen för att må bra. Att nosa och strosa på promenaden är en superbra aktivitet för din hund, men den behöver även få lite större utmaningar för att bli helt nöjd. Hundsporten nosework är ett jättebra sätt att ge hunden den stimulans den behöver.

Valp & Unghund


Har du en valp, unghund eller yngre, och redan nu vill börja arbeta med att slippa besvärliga hundmöten i framtiden? På denna kurs får du lära dig metoder och öva på hur man kan möta främmande hundar i koppel på ett tryggt och lugnt sätt.

För unghundskurs finns det inga begränsningar på hundens ålder. Du som ägare avgör vilken kurs ni behöver gå. Alla hundar mognar i olika åldrar.

Rallylydnad


Målet med rallylydnad är att kunna följa en bana med skyltar som beskriver olika moment som du ska utföra tillsammans med din hund. För att lyckas behöver du och din hund samarbeta och lära er en del grundläggande lydnadskommandon som exempelvis sitt, ligg, stanna kvar, gå fint och stå. Rallylydnadens ledord är ”glädje” och ”samarbete”.

Momenten blir svårare och svårare i varje uppgradering.
Stegen i Rallylydnad är Nybörjare, Fortsättning, avancerad och Mästare.
Efter 3 godkända resultat i Mästarklass får ni ansöka om ert Rallylydnadschampionat.

Ringträning 


Onlineutmaningar är perfekt för dig som just nu inte har tid att gå en kurs. Momenten utförs när som helst under periodens gång. 5 uppladdade moment i bild/film ger rosett hemskickad efter avslutad tävling.

Passar även för dig som vill träna på egen hand men inte alltid har motivationen att komma på trix och övningar.

Jaktapportering


Apportering förekommer i flera olika hundsporter men i denna kursenfokuserar vi på jaktapporteringen och beskriver de olika delar som ingår i jaktprov. Utöver det behöver hunden även kunna gå vid förarens sida, kunna stanna på stoppsignal samt kunna sitta stilla vid förarens sida. Hunden behöver även kunna utföra så kallat vattenarbete, det vill säga vattenapportering,

Privatträning

Allt fler bokar privatträning för hjälp i alla moment. Vad som ska tränas bestämmer du som ägare.Vill ni ha hjälp med små detaljer eller bara vanlig aktivering. Kanske är de bara så att ni vill träna utan andra störningar.
Vi finns här för dig oavsett vad ni behöver hjälp med.

Inkallning


Inkallning beskrivning kommer inom kort

Trix & Aktivering


Trix & Aktivering, beskrivning kommer inom kort

Friskvårdskurs


Friskvårdskurs, beskrivning kommer inom kort

Ringträning


Ringträning är kursen / tillfällena för er som vill finslipa på era detaljer inför utställningar.

Vi övar på de moment som dyker upp i ringen ihop med stadga och såklart ha roligt tillsammans. 

Utställning ska vara roligt för er båda och övningarna är individanpassade så att ni får ut det mesta för er på träningen.

Vardagslydnad


Denna kurs passar dig som har ung hund över 5-6 mån som du inte tidigare gått valpkurs med; en vuxen hund som behöver träna på vardagslydnaden; en omplacering eller en hund som helt enkelt inte tidigare gått någon kurs.

Praktiskt jobbar vi mycket med kontakt och att bygga en bra relation mellan dig och din hund. Vi tränar på vardagssituationer och de saker en hund behöver kunna för att fungera i vårt samhälle.  Vi blandar teori och praktik. Under vardagslydnadskursen jobbar vi bland annat med koppelträning, hantering och inkallning. Dessutom pratar vi om hundens behov och vad samhället kräver av våra hundar. Helt enkelt hur man ska jobba för att du och din hund ska få en fungerande vardag ihop!

Spår


Att lägga ett spår till din hund är en aktivitet som stimulerar hjärnan, och ett roligt sätt att avslut t.ex. en kvällspromenad.
Gå spåret själv först innan det är dags för promenaden, så att spåret hinner ligga någon timme. Sedan låter du hunden följa spåret efter promenaden, vilket blir ett trevligt avslut för er båda.
Spår finns i många varianter bland annat person, blod och näring.
Hur vet jag vilken kurs som passar mig?
 
ll